Τσιγαρίδες

Οι τσιγαρίδες

Μαζί με το λίπος, άθελά του ο γδάρτης, αλλά και ηθελημένα πολλές φορές, αφαιρούσε απ΄ τον κορμό του ζώου και μικρά κομματάκια κρέατος, που βεβαίως ήταν κολλημένα στο λίπος.

Όταν έβραζε στο καζάνι το λίπος για να βγάλουνε τη γλίνα, τα μικρά αυτά κομάτια κρέατος αποδεσμεύονταν από το λίπος που είχε λιώσει και μτσιγαρίζονταν μέσα στο λίπος αυτό. Με μιά κουτάλα αγαιρούνταν απ΄ το καζάνι που έβραζε τα μικρά αυτά τσιγαρισμένα κομάτια κρέατος κι αφίνονταν σε μιά μικρή λεκάνη. Αυτά τα τσιγαρισμένα κοματάκια κρέατος ήταν οι τσιγαρίδες, νοστιμότατες αλλά τέλειωναν γρήγορα.

Τρώγονταν έτσι σκέτες αλλά και με αυγά ομελέτα.