Παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Χρυσικοπούλου για τον Κ. Χατζόπουλο

Παρουσίαση βιβλίου

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.), το Λαογραφικό Μουσείο Αγρινίου και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών "ο Άγιος Χριστόφορος", οργάνωσαν στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου του 2012, στην αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου ειδική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαίρης Χρυσικοπούλου για τον Κώστα Χατζόπουλο.

Το βιβλίο, έκδοση του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου, είναι ο καρπός πολυετούς ερεύνης της Μαίρης Χρυσικοπούλου, η οποία με τις άοκνες προσπάθειές της κατάφερε και συγκέντρωσε σημαντικό υλικό, εξαίρετες φωτογραφίες, άγνωστες επιστολές και κείμενα, που είχαν στην κατοχή τους άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος του Κώστα Χατζόπουλου, που είχαν σχέση με τη ζωή και το έργο του, κυρίως όμως συγκέντρωσε το υλικό που υπό μορφήν βιογραφίας κατέλειπε η σύντροφός του ....... και όλα αυτά τα παρουσίασε σε ένα όμορφο βιβλίο, εξαιρετικά προσιτό, εύληπτο και ευανάγνωστο από το ευρύ κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και πολλοί - πάρα πολλοί Αιτωλοακαρνάνες, αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο Αγρινιώτη λογοτέχνη Κωσταντίνο Χατζόπουλο, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσφορά της συγγραφέα στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας.

Την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης, είχε ο καθ. Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός 5-λεπτου ντοκυμαντέρ, με παρουσίαση φωτογραφιών εκ του βιβλίου κι όμορφη μουσική σε στίχους απ΄ το ποίημα του Κώστα Χατζόπουλου "η βάρκα"

Στη συνέχεια έγιναν οι Προσφωνήσεις. Την εκδήλωση προσφώνησαν οι:

Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος ΑΙ.ΠΟ.Ε.

Μπότση Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών "ο Άγιος Χριστόφορος".

Ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε στη συνέχεια τους ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή και στο έργο του Κώστα Χατζόπουλου αλλά και στο περιεχόμενο του βιβλίου και στη συγγραφέα.

Πρώτος ομιλητής ο κ. θεόδωρος Ζήρας, Πρόεδρος των Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στη συνέχεια ο καθ. του Παντείου Πανεπιστημίου Θωμάς Κονιαβίτης.

Τρίτος ομιλητής η κ. Σταυροπούλου, καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποσπάσματα από το ποιητικό έργο του Κώστα Χατζόπουλου, διάβασαν υπέροχα οι κυρίες, Παπακωνσταντίνου και Παπαθεοδώρου.